دکوراسیون مدرن

پیش از این که راجع به دکوراسیون مدرن صحبت کنیم، لازم است نگاهی به معنای مدرن و مدرنیته داشته باشیم.

واژه مدرن که امروزه بسیار برای موصوف‌های مختلف نقش صفت را بازی می‌کند، به معنای جدید، نو و تازه است.

آغاز دوره مدرن

در واقع دوره مدرن یا درست‌تر دوره مدرن نخستین از 1500 میلادی به بعد (دروره رونسانس) تا عصر انقلاب صنعتی و انقلاب فرانسه حدود سال‌های 1800 میلادی اطلاق می‌گردد. مهم‌ترین شاخصه این دوران شکل‌گیری تجارت جهانی، اکتشاف سرزمین‌های تازه توسط اروپا بوده است.

دوران متأخر مدرن

دوران متأخر مدرن در واقع قرون نوزدهم، بیستم، و بیست و یکم را شامل می‌شود. در این دوران بشر، در علم و صنعت پیشرفت شگفت‌انگیزی نمود و به معنای واقعی هر روز را مدرن سپری کرد. در این دوران انسان توانست از سیاره زمین خارج شده، با پا نهادن به سیاراتی مانند ماه، مریخ و سیارات دیگر، دوران جدیدی را رقم بزد.

ویژگی سبک مدرن در مفهوم

سبک مدرن در واقع شیوه‌ای همه فهم و همه پسند است. سبکی که از تزیینات و جزییات اضافی در آن پرهیز می‌شود. در این شیوه ویژگی‌های قومی، فرهنگی، نژادی و قبیله‌ای حذف می‌گردد. فرم‌ها، رنگ‌ها، صداها و همه آنچه توسط حواس درک می‌شوند به سمتی گرایش پیدا می‌کنند که قابل درک برای عموم مردم باشند.

در این سبک فرم‌ها ساده‌تر می‌شوند، رنگ‌ها در ترکیب‌بندی‌های پیچیده نمی‌گنجند. در واقع هنر مدرن هنر سادگی همراه با تناسبات دقیق است.

پیشینه دکوراسیون در ایران

آنچه ما ایرانیان از دکوراسیون داخلی قبل از دوران مدرن به خاطر داریم، به دو گونه خلاصه می‌شود. گونه نخست آن که تقریباً دکوراسیونی وجود ندارد، مثل اغلب خانه‌های مردم عادی و خانه‌های روستایی که در کمال سادگی و با رویکرد عملکردگرایانه ساخته می‌شدند. در واقع طاقچه‌ها، پنجره‌ها و روزن‌ها ساده و نقش اصلی خود را ایفا می‌کرده‌اند. شایان ذکر است در آن دوران، جزییات کاربردی بیش از تزیینات در ساختمان اهمیت دارند.

دومین گونه دکوراسیون زیبا و متناسب همراه با جزییات فراوان هنر ایرانی است. نمونه‌های شاخصی از آن را در جای‌جای ایران، در کاخ‌ها، خانه‌های افراد متمول، بازارها و سراها، مساجد و اماکن زیارتی شاهد بوده‌ایم.

دکوراسیون مدرن در ایران

دکوراسیون مدرن در ایران به معنای واقعی در زمان حکومت خاندان پهلوی کلید خورد. هر چند روابط ایران و کشورهای غربی در دوره قاجار را به عنوان آغازگر این تحول نباید نادیده گرفت. اما در واقع رضاشاه کبیر با نگاه ویژه‌ای که به غرب داشت، راه را برای ورود ایران به دوران مدرن باز کرد. رسوم کشورداری تا توسعه زیرساخت های کشور به سبک مدرن آغاز شد و تا به امروز ادامه یافته است.

ایران در زمینه معماری، شهرسازی و دکوراسیون داخلی نیز در صد سال گذشته راه مدرنیته را پیمود و در بعد تکنولوژی ساختمان و طراحی به پیشرفت‌های روز افزونی دست یافت.

دکوراسیون مدرن خانگی

خانه فضایی است که ما بیش از دو سوم وقت خود را در آن سپری می‌کنیم. بنابراین دکوراسیون مهم‌ترین نقش خود را در خانه و کاشانه ایفا می‌کند. دکوراسیون خانگی از حیث فضا به چندین بخش تقسیم می‌گردد. این بخش‌ها شامل: اتاق نشیمن، پذیرایی، اتاق‌های خواب، سرویس‌های بهداشتی، حمام و آشپزخانه می‌شود.

سقف و کف در دکوراسیون مدرن

آنچه در روند رو به رشد مدرنیته در دکوراسیون بسیار خود نمایی می‌کند، این است که فرم‌ها به سمت ساده‌تر شدن پیش می‌روند. این بدان معناست که به فرم‌های اصلی یعنی دایره، مربع، مثلث و احجام اصلی کره، مکعب و هرم نزدیک می‌شوند. در این میان افزایش کیفیت مواد و متریال در کنار رعایت تناسبات دقیق‌تر بسیار اهمیت دارد.

در طراحی سقف تمایل به سادگی از پیچیدگی دکوراسیون کلاسیک بسیار معرض است به گونه‌ای که به سقفی فلت و با کمترین جزییات رسیده‌ایم. در این شیوه تا حد امکان از بکارگیری جزییات اضافه خودداری می‌شود. در بیشتر مواقع طراحی سقف‌ها به دور باکس‌ها یا چندین حجم کیوبیک خلاصه می‌گردند؛ به ندرت پیش می‌آید که از چندین رنگ در سقف استفاده شود.

برای پوشش کف در این شیوه از متریال‌های متنوعی استفاده می‌شود. برخی از پوشش‌ها شامل سنگ طبیعی و مصنوعی، سرامیک، کاشی، بتن، پارکت طبیعی و لمینیت، اپوکسی و کفپوش PVC هستند. اگر چه اختلاف ارتفاع کف، در معماری و دکوراسیون داخلی مرسوم است، اما همچنان از جزییات و تزیینات اضافی پرهیز می‌گردد.

دیوارها در دکوراسیون مدرن

دیوارها در دکوراسیون مدرن نقشی اساسی ایفا می‌کنند؛ زیرا علاوه بر جدا کردن فضاهای معماری، بیشترین دید را در نگاه بیننده دارند. دیوارها در دکوراسیون مدرن به چندین روش دکور می‌شوند.

نخستین و ساده‌ترین روش استفاده از پوشش رنگ می‌باشد. طی سال‌های گذشته به مرور سلیقه مدرن به سمت رنگ‌های خنثی و رنگ‌های سفیدآمیخت، خاکستری‌آمیخت و سیاه‌آمیخت میل پیدا کرده است. در دکوراسیون منزل کمتر از رنگ‌های اصلی استفاده می‌گردد.

روش دوم استفاده از کاغذهای دیواری است. کاغذهای دیواری امروزه به چندین گونه کاغذی، پارچه‌ای و pvc تقسیم می‌شوند که همگی از طرح‌های مدرن پیروی می‌کنند. بزرگترین مزیت این پوشش را می‌توان سرعت اجرا، تنوع طرح و جذابیت دو چندان بیان کرد.

در روش سوم از پوشش‌های سنگی مثل سنگ آنتیک، دیوارپوش‌های بتنی، کامپوزیتی و نظایر آنها استفاده می‌شود. کاربرد این نوع پوشش‌ها معمولاً در دیواری خاص مثل دیوار بخش تی وی روم یا غذاخوری مرسوم است؛ تا ضمن ایجاد تنوع نقطه عطفی در دکوراسیون دیوارهای منزل باشند.

روش چهارم دکور کردن دیوارها، استفاده از پوشش چوب، شیشه‌های شفاف و رنگی (لاکوبل)، ورق‌ها و پروفیل‌های فلزی مات و درخشنده، و همچنین چرم طبیعی و مصنوعی می‌باشد . استفاده از این نوع پوشش باید هوشمندانه و به دست طراحان زبردست طراحی داخلی انجام پذیرد.

نقش مبلمان در دکوراسیون مدرن

مبلمان مدرن مبلمانی با رویکرد جهانی است. بدان معنا که یک مبل مدرن در یک جای جهان می‌تواند تولید شود و در جای دیگر جهان قابل استفاده باشد. فرم‌های زیبا و کاربردی با رنگ‌های متنوع و درخشنده که هوشمندانه در ترکیب خاکستری‌ها خودنمایی می‌کنند.

مبلمان مدرن مبلمانی راحت، با حداقل جزییات و بی‌تکلف است. فرم‌هایی که خود را با نزدیکی فرم‌های اصلی تکامل داده‌اند؛ چشمان کاربران را می‌نوازند و به علت سادگی و پرهیز از تزیینات زیاد، دیرتر کاربران را دلزده می‌کنند. امروزه رنگ‌ها در مبلمان مدرن بیشتر گرایش به رنگ‌های خنثی دارند و از پارچه در پیکره دیداری مبل بیشتر از متریال‌های دیگر استفاه می‌گردد.

لوستر و نورپردازی

نورپردازی در دکوراسیون مدرن بسیار پر اهمیت است. زیرا نور آنچنان جلوه فرم‌ها و رنگ‌ها را می‌نمایاند که گویی جان و شخصیتی تازه به آن می‌دمد.

لوسترها و آباژورهای مدرن ایده‌هایی تازه، فرم‌هایی نو و جذاب اما ساده دارند. در این سبک از نقوش پر پیچ و خم لوسترهای کلاسیک خبری نیست. کمتر با کریستال‌های تراش‌خورده برخورد می‌کنیم. در کل ظاهر کارها رو به سادگی دارد.

در نورپردازی مدرن دو نوع نور کاربرد دارد؛ نخست نور موضعی و دوم نور انبیانس یا نور کلی.

در این شیوه نور موضعی بسیار کاربرد دارد. در یک دکور موفق حتماً جایگزینی این نوع نور بسیار دقیق انجام شده است. معمولاً نور امبیانس کاربرد کمتری دارد. آن را به قدری قوی نمی‌کنند که مانع جلوه‌گری نورهای موضعی گردد.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، نورپردازی به بهینه‌ترین حالت خود چه از حیث کیفت نور، چه از حیث مصرف انرژی رسیده است و شما می‌توانید منابع نور کافی با حداقل مصرف داشته باشید.

دکوراسیون مدرن اداری و تجاری

ما حداقل 8 ساعت از عمر خود را در محل کار سپری می‌کنیم . محیط کار ما اگر محیط اداری یا تجاری باشد احتمالاً از دکوراسیون بی بهره نیست. آنچه در دکوراسیون اداری اهمیت ویژه دارد، سادگی و کارآمدی است. همه چیز نخست باید کارا باشد. فرم و رنگ کارآمدی‌ها را زیباتر و چشم نوازتر می‌کنند. رنگ‌های خنثی مثل سیاه، سپید و دامنه متنوع خاکستری‌ها در دکوراسیون مدرن اداری بسیار پر کاربرد هستند.

در دکوراسیون تجاری نورپردازی نقش مهمی ایفا می‌کند . استفاده از نورهای اسپات برای ارائه محصولات و جلوه‌پردازی به آنها پرکاربرد است. در دکوراسیون تجاری از رنگ‌های اصلی بیشتر استفاده می‌گردد. گرچه  انرژی این رنگ‌ها توسط طراحان زبردست هدایت می‌شود. طراحان با بهره‌مندی از فرم‌پردازی‌های خلاقانه ضمن تأمین عملکردهای تعریف شده، فضایی جذاب را برای مخاطبان تجاری فراهم می‌کنند. در واقع اصل جذابیت مهم‌ترین اصل در طراحی فضاهای تجاری است.

دکوراسیون نمایشگاهی مدرن

شاید بیشترین کاربرد دکوراسیون مدرن را بتوان در دکوراسیون نمایشگاهی دید. زیرا دکوراسیون نمایشگاهی برای مدت کوتاهی ارائه می‌شود؛ ظرف چند روز ساخته و معمولاً در یک روز جمع‌آوری می‌گردد. استفاده از متریال جدید و سبک، شیوه اجرای سریع، مهندسی سازه‌های سبک و فرم‌ها و رنگ‌های متنوع و جذاب مدرن در آن حایز اهمیت است. طراحان در این شیوه می‌کوشند بیشترین جذابیت را در فرم‌ها و رنگ‌های خود، به غرفه‌های نمایشگاهی ببخشند و با نورپردازی‌های درخشنده و حساب شده، مخاطبان را به سوی غرفه‌ها جذب نمایند.

دکوراسیون مدرن هونیگار

ما در دپارتمان دکوراسیون هونیگار نگاهی ویژه به مدرنیته داریم. با تسلط به عناصر مدرن و شناخت کامل متریال و مصالح جدید، با رویکرد عملکردی، زیبایی خلق می‌کنیم. با توجه دو چندان به روانشناسی محیط و خواسته مشتری سعی در خلق فضایی مناسب مخاطب داریم. شما می‌توانید با اطمینان به متخصصین ما از زندگی در یک فضای مدرن لذت ببرید.

فهرست