مقاله را با نام بزرگ طراح هستی آغاز میکنیم که آفرینش مختص ذات اوست.

گزافه نخواهد بود اگر بگوییم، طراحی یکی از بهترین و جذاب ترین فعالیت‌های آدمی بوده، طراحان خلاق و با انگیزه، از خوشبخترین انسانها در زمینه کاری بر روی زمین هستند. اما پرسش این است که طراحی چیست و طراح کیست؟ برای رسیدن به جواب، قصد داریم در این مقاله که توسط طراحان خوش ذوق هونیگار تدوین شده، شما را با طراح و حرفه جذاب طراحی بیشتر آشنا کنیم.

طراحی چیست؟

در تعریف کلاسیک و آکادمیک، طراحی از دید بسیاری از طراحان بزرگ، طی کردن یک روند است. روندی که به حل مسأله یا خلق یک اثر جدید منتج میشود.

اما هر طراح، هنرمند، صنعتگر و به طور کلی هر آدمی که توانایی خلق و خلاقیت دارد، تعریف ویژه خود را از طراحی دارد. از دیدگاه ما توان طراحی، ممتازترین موهبت و نعمتی است که جهان هستی میتواند به موجودی ببخشد. این موهبت مختص انسان نیست و همه ما موجودات، میراث دار این موهبت از بخشندگی روح هستی هستیم.

در طراحی ما می آفرینیم، خلق می کنیم و چیزی (اعم از هر وجود مسجم و غیر مسجم)، مفهومی، تعریفی جدید به هستی می افزاییم. این نکته شایان ذکر است که طراحی و خلق لزوماً تجسم ظاهری نمیابد. گاه تنها در ذهن مولد خود حیات می یابد، مانند خلق یک ایده. طراحان در طراحی با شناخت دقیق سوژه، روندی دوستانه را با موضوع طی میکنند. در این روند درمیابند که برای تغییری بهتر و خلقی همراه با طبیعت و آدمی چگونه عمل کنند.

بنابراین طراحی آفرینش چیزی نو و تازه، همگام با طبیعت و نیاز بشر است. این چیز، می‌تواند رشد یافتۀ چیزی دیگر یا چیزی کاملاً جدید باشد. در طراحی لازم است که به چگونگی و کارآیی محصول توجه شود. طراحی به عنوان مهارت ترکیب زیبایی، کارآیی و صنعت، هنری است که نشان دهنده اندیشه و دستان طراحان مجرب و حرفه ای می‌باشد.

 

طراح کیست؟

همانطور که گفته شد طرح ممکن است به صورت ایده به ذهن هر شخصی خطور کند و در اندیشه او زاده شود. اما هر انسان خلاق و آفریننده‌ ای که توانایی دارد، آنچه در اندیشه اش گذشته را به عالم وجود آورد؛ طراح محسوب می‌گردد. طراح این توانایی را دارد که ایده خود را تکمیل نموده، از آن یک محصول، اثر و … خلق نماید. دانش، تجربه و مهارت ابزارهای مهمی در دستان یک طراح موفق هستند. اما مهمتر از آنها، استعداد ذاتی و انگیزه آفرینندگی است که از انسان، یک طراح میسازد. این استعداد ذاتی در همه انسانها به ودیعه گذاشته شده است و تنها کافیست با تربیت، آموزش و پرورش صحیح، آن را به منصه ظهور رساند.

در قدیم الایام فرزندان را از کودکی وردست پدران و استادکاران به کسب دانش و تجربه هنرها و صنایع میگماردند تا از کودکی اصول، فنون و هنر استادکاران را یاد گرفته، پس از فراگیری بتوانند ذوق و خلاقیت خود را در خلق آثار تازه و نو بکار گیرند و به مرور آن را کامل نمایند.

امروزه با گسترش علوم و تکنولوژی، طراحی در زمینه های مختلف دارای رشته های حرفه ای آکادمیک میباشد. گر چه هنوز هم انتقال تجربه به روش سنتی و سینه به سینه مرسوم بوده، سهم زیادی از پیشرفت علوم و فنون حرفه های گوناگون بر دوش استادکاران سنتی است. دانش آموختگان آکادمیک میبایست پس از گذران دوران آموزشی، با کسب مهارت نزد استادان و خبرگان رشته خود، خویش را به مهارت و تجربه مسلح نمایند. در این صورت می‌توانند در طراحی های خود بدرخشند و با تکیه بر دانش و تجربه به پیش برانند.

 

طراح دکوراسیون داخلی

طراحان داخلی با تحصیل در زمینه معماری و طراحی داخلی یا رشته های مرتبطی همچون طراحی صنعتی، دانش لازم را برای حرفه خود بدست می آورند. این طراحان دروسی را در دوران تحصیل خود فرامیگیرند که شامل علوم متعدد و متنوعی است که همگی برای یک طراح ضروری و مهم هستند.

این علوم به طور کلی شامل دروسی در باب شناخت مبانی هنرهای تجسمی، اصول نقشه کشی، تناسبات فضا، روانشناسی محیط، ریاضیات مهندسی، فیزیک کاربردی، شناخت مواد و مصالح، پروژه های تمرینی دانشگاهی و … است. از این طریق دانش آموختگان را آماده ورود به عرصه طراحی در زمینه دکوراسیون داخلی مینماید. طراحان در ضمن تحصیل با کارآموزی نزد شرکت ها و سازمانهای مرتبط نخستین تجارب کاری خود را در عرصه طراحی دکوراسیون داخلی بدست می آورند، پس از پایان تحصیل کار خود را شروع می‌نمایند. برخی از طراحان برای کسب تجربه چندین سال را در شرکت ها و سازمان های معتبر فعالیت می نمایند و پس از پختگی لازم کسب و کار خویش را راه اندازی می کنند.

یک طراح کارآزموده، به مرحله ای می رسد که به قول استادان دست خط پیدا میکند، بدان معنی که آثار وی سبکی منحصر به فرد و مختص به خود طراح دارند و این سبک همیشه رو به رشد و بهینه شدن خواهد بود.

هر چقدر یک طراح پخته تر و خلاق تر باشد، سبکی که از آن خود میکند، فراگیرتر و شناخته شده تر خواهد بود. کما اینکه این سبک ممکن است سبکی جهانی گردد و پیروانی پیدا کند که ادامه دهنده و گسترش دهنده آن باشند.

طراحان دکوراسیون انسانهایی حساس هستند؛ بدان معنی که تمامی حواس خود را برای حس کردن محرک های محیط، درک، تجزیه و تحلیل آنها به کار میگیرند. از این رو با شناخت دقیق محیط و انسانها، دانش و ذوق خود را برای خلق بهترین آثار به کار میگیرند. ایشان سعی در انتخاب بهترین و مناسب‌ترین طرح و گزینه‌ها برای هر فضا دارند. دستیابی به این خواسته تنها از طریق شناخت و دانش طراح میسر می‌گردد.

نقش طراح در دکوراسیون داخلی

خانه یا محل کار، فروشگاه یا محل تجارت شما، در کل هر فضای زیستی، نیازمند دکوراسیون داخلی است. دکوراسیون داخلی ممکن است صرفاً یک چیدمان عملکردگرا باشد و در ساده ترین شکل ممکن، انجام شده باشد؛ اما قطعاً ذوق زیباپسند انسانها که همیشه به سوی کمال است، نیازمند یک طراحی حرفه ای برای دلپذیر کردن فضا و همچنین افزایش بهره وری و کارآمدی است. اینجاست که شما به تجربه و دانش طراحان دکوراسیون نیاز پیدا خواهید کرد.

شما با شناخت و اعتماد به طراحان حرفه ای، برای فضای خود ارزش افزوده ای بی نظیر فراهم میکنید. شما با خلق یک فضای خوب و خلاق، کیفیت زندگی خود را افزایش میدهید. طراحان با خلق فضای مناسب و دلنشین به شما کمک میکنند از زندگی لذت بیشتری ببرید.

خلق فضایی که شما در آن ترکیبی از عملکرد، کارآیی و زیبایی را تجربه میکنید. در نهایت احساس آسایش، آرامش و لذت را از فضا کسب خواهید کرد. این لذت بخش ترین دستاورد طراحان دکوراسیون داخلی است و این همان چیزی است که حسی وصف ناشدنی و خاص را برای ما به ارمغان میآورد.

امیدواریم این مقاله کوتاه، شما را با نقش طراحان دکوراسیون در افزایش کیفیت زندگی شما، آشنا کرده باشد.

آتلیه هنری هونیگار برای خلق فضایی ارزنده که شما شایسته آن هستید در خدمت شماست.

فهرست